Водіям розповіли, як злити паливо із бака автомобіля

Для зливання пального з автомобіля потрібно мати певні навички та деякий інструмент. Але загалом у цій процедурі немає нічого складного.

Сучасний автомобіль

Як повідомляє Авто24, найпростіший спосіб злити пальне з баку сучасного автомобіля – скористатись паливним насосом, який вже є в автомобілі і знаходить в самому баку. Для цього потрібно від’єднати паливну магістраль у будь-кому зручному місці. Зазвичай знаходять потрібне з’єднання під капотом, або під заднім сидінням. Від’єднуючи магістраль, потрібно бути обережним, оскільки система знаходиться під тиском і декілька грамів пального з магістралі бризне при від’єднанні.

Найзручніші місця для роз’єднання паливної магістралі: паливна рейка, паливний фільтр або сам паливний насос (під заднім сидінням). На деяких автомобілях передбачений спеціальний штуцер для перевірки тиску пального, який виглядає майже як ніпель на шині. Під’єднатись можна і до нього, попередньо викрутивши золотник.

Зазвичай, аби наповнити 20 літрову каністру, потрібно трохи більше 5 хвилин. Одним з найпростіших способів активувати паливний насос є перемичка на реле паливного насосу.

В більшості випадків це реле стоїть під капотом у блоці запобіжників. На внутрішній кришці блоку запобіжників є усі необхідні позначення. Зазвичай реле має 4 контакти – два управляючі та два замикаючі. Потрібно вийняти реле і замкнути між собою гнізда замикаючих контактів. Частіше замикаючі контакти більші за розміром, але усі чотири можуть бути й однаковими. На деяких реле є схема з поясненням, який контакт за що відповідає.

Інший спосіб примусової активації – подати живлення на запобіжник паливного насосу. Він зазвичай також розташований під капотом у блоці запобіжників. Можна приєднатись проводом до плюсової клеми акумулятора і просто торкнутись металевої частини кінця запобіжника. Тримати дріт у такому положенні доведеться увесь час, поки зливається пальне.

Старі автомобілі

Зливати пальне зі старих автомобілів можна значно простіше – шланг з грушею продаються майже у кожному магазині автозапчастин.

Також у старих автомобілів часто можна знайти зливний корок на баку. Він призначений, щоб повністю злити пальне, проте зливати його таким чином досить проблематично в “польових” умовах.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти