Топ-5 порад для тих, хто виїхав на власному авто до Європи, або як заощадити на авторемонті біженцю

Автомобільні експерти дали 5 порад, які допоможуть вам зекономити на обслуговуванні та ремонту автомобілів в європейських країнах.

Порада № 1: Розпитуйте оточуючих

В iнтернетi є все, в тому числi купа реклами як явної, так i неявної. Недосконало знаючи мову та особливостi мiсцевої комунiкацiї, ви нiколи не знайдете в iнтернетi найдешевший варiант, навiть якщо вiн знаходиться у вас пiд носом. Але навiть якщо ви будете розмовляти жестами, ви зможете донести до оточуючих, що вам треба виправити авто за невеликi грошi. I вам точно допоможуть, адже це зрозумiле кожному бажання. Не зупиняйтесь на першої отриманої вiдповiдi i зберiть декiлька варiантiв, щоб обрати найкращий.

Порада № 2: Не погоджуйтесь на ремонт одразу

Вiдвiдавши названi адреси, дiзнайтеся, в яку суму оцiнюють потрiбний вашому авто ремонт. Не погоджуйтесь на заявлене, навiть якщо вас влаштовує цiна. Зберiть декiлька думок i порiвняйте їх мiж собою. Якщо суми i навiть причини поломки вiдрiзняються вiд майстернi до майстернi, треба отримати ще один вердикт.

Порада № 3: Купить зчитувач кодiв

Рекомендуємо мати при собі OBD-II — пристрiй для зчитування кодiв. Якщо у вас його немає, обов’язково придбайте. Зчитувач розшифрує коди несправностi i надасть мiцний ґрунт, з якого ви можете почати в переговорах з майстрами.

Порада № 4: Все, що можете, робiть самi

Дiзнайтеся, як самостiйно зробити ТО, замiнити мастила, рiзнi фiльтри. Це елементарнi процедури, для яких не потрiбнi нi спецiальнi навички, нi обладнання.

Порада № 5: Купуйте вживанi та вiдновленi запчастини

На Ebay та Amazon можна купити вживанi запчастини або вiдновленi офiцiйно. I те, i iнше безпечнi та дуже економнi варiанти, якими не варто нехтувати. Але краще у такому разi порадитися з професiоналом. У Європi, як i в Українi, можна купити запчастини самостiйно i попросити встановити їх на сервiсi. Майстер може порадити вам, куди звертатися, але краще перевiрте декiлька мiсць.

Джерело golos.te.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти