Новий Toyota RAV4: що змінилося у кросовері після оновлення

Європейський офіс “Тойоти” розповів про обновки, підготовлені для RAV4 2023 модельного року. Такі машини надійдуть у продаж у третьому кварталі 2022-го, повідомляють в Авто24.

Зовні їх можна буде впізнати тільки за новими варіантами фарбування кузова: для всіх комплектацій, окрім “позашляхової” Adventure, запропонують відтінок Platinum White Pearl, а для Style – двоколірну схему (Platinum White Pearl плюс Midnight Black Metallic).

Змін у салоні значно більше. Кросовер отримав повністю цифрову приладову панель на 12,3 дюйма з чотирма темами (Casual, Smart, Sport і Tough) і трьома режимами відображення інформації. Вона входить у стандартне оснащення всіх Toyota RAV4, крім базового – в ньому будуть аналогові шкали та семидюймовий екран.

Ще з’явився новий інформаційно-розважальний комплекс з тачскрином на 10,5 дюйма (раніше були варіанти на 7 і 8 дюймів), просунутим голосовим помічником, який розуміє розмовну мову (якщо сказати «мені холодно», він закриє вікна або підніме температуру в салоні), бездротовим підключенням Apple CarPlay та хмарними сервісами.

За доплату запропонують мультимедійну систему з вбудованим навігатором, який не потребує підключення до Інтернету. Він вміє розпізнавати дорожні знаки та попереджати водія про в’їзд у зони з обмеженнями щодо шкідливих викидів.

Також кросоверу в стандартному оснащенні розширили список функцій, якими можна керувати дистанційно, та вдосконалили фірмовий пакет Toyota Safety Sense, додавши системи запобігання зіткненням при повороті на перехресті та автоматичному підрулюванні від перешкоди з утриманням у смузі руху.

Моторна гама залишилася незмінною. У Західній Європі вона повністю електрифікована: є два звичайні гібриди на основі двигуна 2.5 – 218-сильний передньопривідний та 222-сильний повнопривідний, а також 306-сильний «розеточник».

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти