Что может и как работает душ от прикуривателя 12V

Нинішній автомобільний душ, який продається на багатьох інтернет-майданчиках (ціна 800 – 1200 грн.), по суті є сучасним виконанням аналогічного пристрою піввікової давнини. Але завдяки кільком вдосконаленням тепер це універсальний пристрій, що буде в нагоді у деяких ситуаціях, повідомляють в Авто24.

Автомобільний душ представляє собою фактично комплект з кількох стандартних елементів:

• Занурюваний насос живленням 12 В;
• Шланг довжиною 4 – 5 м;
• Дріт довжиною 2 – 2,5 м з штепселем або “крокодилами”;
• Душ;
• Кронштейн з присоскою для розпилювача (не завжди).

Автомобільний душ випускається для живлення від мереж 12 В або 24 В (для магістральних вантажівок). Підключення – через підкурювач або “крокодилами”.

При виборі автомобільного душу зверніть увагу на габарити насоса. Точніше, важливим може бути його діаметр, тому що тонкі моделі (від 38 мм) можуть бути занурені не лише у відро, а й у каністру. В якій, як відомо, найзручніше перевозити рідини в автомобілі.

Насамкінець нагадаємо, що насос споживає певну потужність – порядку 80-90 Вт (7 – 8 ампер при 12 вольтах), тобто як дві галогенові лампи ближнього світла. І відповідно, на кілька годин поспіль до автомобільного акумулятора підключати його не варто – батарея може сісти і машину не вдасться завести. Та й чесно кажучи, є великі сумніви, що більшість насосів подібного типу витримає понад годину роботи без перерви на охолодження.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти