Водіям розповіли, як захистити автомобіль від попадання води до салону

Власники автомобілів повинні знати, як можна уникнути затоплення автомобіля і що робити, якщо до салону таки потрапила вода, йдеться в матеріалі ТСН.

Перше, що потрібно вам знати, так це де знаходяться водостоки у вашому авто. Зазвичай ці канали або трубки розташовані в задній частині підкапотного простору перед лобовим склом. Стоку води через них можуть перешкоджати сухе листя, пух, засохлі комахи, суцвіття чагарників та дерев або інше сміття. Накопичення води в “неналежному” місці може призвести до потрапляння її через систему вентиляції до салону.

В більшості автомобілів потрібно стежити за чистотою зливних отворів у нижній частині дверей, порогів, силових конструкцій кузова. Якщо в зазначених порожнинах збереться дощова вода, затоплення автомобіля може і не трапитися, але волога, що накопичилася і не видалена вчасно, призведе до корозії кузова. Зазвичай більшість подібних отворів можна прочистити найпростішими підручними засобами – хоча б сірником, зубочисткою тощо.

Якщо все ж таки трапиться, що затоплення машини сталося і вода у великій кількості потрапила до салону, потрібно обов’язково висушити всі намоклі місця. Інакше неминучими будуть усі ознаки машини-потопельниці: цвіль, затхлий запах, вередування салонного електроустаткування, корозія підлоги. Остання обставина – особливо неприємна та дорога в усуненні. Тому для повного “осушення” доведеться демонтувати килимове покриття підлоги, тому що машину треба висушити. Сидіння та оббивку дверей можна підсушити, залишивши машину на сонці та відкривши за можливості більше вікон.

Якщо під час затоплення автомобіля намокли деякі частини електрообладнання: низько розташовані перемикачі, заховані під сидіннями, та торпедо-електронні блоки, електронна педаль газу тощо, варто звернутися до фахівців на СТО, навіть якщо жодних відмов не сталося. Вода може спровокувати в електроприладах і на їхніх клемах корозію або окислення, які дадуть про себе знати тільки через деякий час. А вчасно проведена спеціалістами профілактика допоможе цього уникнути.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти