Які новинки японського автопрому вийдуть у 2022 році

В 2022 році дебютують близько 40 нових автомобілів у всьому світі. Більшість із них будуть, звичайно ж, кросоверами з гібридним чи електричним приводом. Але сьогодні ми розглянемо анонсовані новинки від двох знаменитих японських брендів.

Nissan

Цікавий варіант для прагматичних підприємців – Nissan Townstar, брат-близнюк Renault Kangoo, пропонований у пасажирській та вантажопасажирській версіях. Вони прийдуть на зміну моделям NV-200 та e-NV200. Бензинова версія пропонуватиметься з 1,3-літровим двигуном потужністю 130 к.с. і 240 Нм крутного моменту. Повністю електричний Townstar EV надійде у продаж на початку осені. Він буде оснащений акумулятором на 44 кВт/год. Маючи вантажний простір від 3,3 до 4,3 м3, Townstar пропонує можливість перевезення двох європіддонів та вантажопідйомність 600-800 кг.

Давно анонсоване електричне купе-кросовер Ariya надійшло в автосалони цієї весни. На європейському ринку є п’ять версій, включаючи дві з переднім приводом. Покупці можуть обрати один із двох блоків тягових акумуляторів ємністю 63 кВт/год або 87 кВт/год.

Перед літніми канікулами модельний ряд Qashqai поповнила версія e-Power, в якій двигун внутрішнього згоряння виступає лише як генератор електроенергії. Наприкінці літа з’явиться довгоочікуване нове покоління всіх власників СТО – Nissan X-Trail, зокрема з e-Power.

Toyota

Виробник покладає великі комерційні надії на компактний позашляховик Corolla Cross, який поступається RAV4 і перевищує C-HR. Навесні він з’явиться у салонах. Нова модель базується на платформі TNGA (GA-C). Довжина автомобіля складає 446 см, колісна база – 264 см, а ширина – 182 см. На азіатських ринках новинка буде доступна у гібридній версії з 1,8-літровим двигуном потужністю 122 к.с. та бензиновим двигуном 1,8/140 к.с.

У лютому з’явився симпатичний малюк – Aygo X, тобто сильно модернізований Aygo. Весною лінійку Proace City доповнив електричний варіант. Наприкінці літа буде модернізовано також дуже популярний CH-R.

Важливою новинкою від Toyota є електричний позашляховик/кросовер bZ4X довжиною 469 см. Він буде змагатися з Hyundai Ioniq 5 і Volkswagen ID.4. Toyota bZ4X пропонуватиметься з переднім чи повним приводом. Перший видає 204 к.с. (265 Нм), а другий – 217 к.с. (336 Нм). Блок тягових акумуляторів для обох варіантів має ємність 71,4 кВтг.

Джерело topgir.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти