Водіям розповіли, чи небезпечний спиртовий бензин для авто: смерть для двигуна чи безпечне паливо

Бензин з додаванням біоетанолу, або спирту, отриманого з рослинних елементів має ціну на 1-2 гривні нижчу за “традиційний” бензин, тому він може стати непоганою заміною звичайному паливу.

Але багатьох автомобілістів відлякує той факт, що мінімум на 30% біопаливо складається зі спирту, тобто речовини досить агресивної, яка роз’їдає гумові та пластикові деталі паливної системи, повідомляє Телеграф.

Однак ця властивість спирту відома не тільки автовласникам, але і вченим та виробникам, саме тому при виробництві біопалива використовують спеціальну присадку, що підвищує значення pH кислотного параметра. Загалом цей показник повинен бути від 6 до 9 одиниць і такий спиртовий бензин фактично нічим не відрізняється від звичайного і може бути сміливо використаний у заправці авто.

Водночас побоювання водіїв про якість спиртового бензину все ж таки мають під собою підстави, оскільки виробництво біопалива відбувається прямо на нафтобазах, шляхом змішування та додавання різних хімічних присадок. На “виході” продукт має проходити ретельний контроль, але насправді держава цим фактично не займається, залишаючи якість продукту на совісті виробників.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти