Власники “євроблях” стикаються із серйозними проблемами зі страховкою

У разі ДТП, учасником якої є авто на єврономерах, за деяких умов відшкодування за спричинені збитки отримати буде неможливо, навіть якщо транспортний засіб застраховано.

Так, якщо автомобіль на єврономерах було ввезено в Україну іноземцем та передано у тимчасове користування громадянину України, страховий поліс у разі ДТП не буде дійсним, оскільки він оформлений на власника авто.

У статті наводиться приклад, коли ДТП було оформлено згідно правил, проте навіть у судовому порядку не вдалося добитися відшкодування коштів. Суд дослідив, що винуватець ДТП (водій “євобляхи”) не був зазначений у полісі в якості страхувальника та особисто не ввозив транспортний засіб на митну територію України. Зважаючи на це, він не може вважатися особою, відповідальність якої застрахована, оскільки володів тимчасово ввезеним автомобілем неправомірно.

Тож, потерпілий так і не зміг отримати від страхової компанії страхове відшкодування збитків лише через те, що винуватець ДТП керував машиною на іноземних номерах протиправно.

Джерело doradvokat.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти