Водіям розповіли, чому автовиробники радять міняти масло через кожні 15 000 км

Більшість автовиробників рекомендують міняти оливу кожні 15 тисяч кілометрів, але велика частина водіїв кажуть, що оливу необхідно міняти кожні 5-7 тисяч кілометрів.

Варто зазначити, що цифра, вказана на одометрі, не має великого значення, коли йдеться про правила, що регулюють терміни заміни оливи в ДВЗ. Складність полягає в тому, що ступінь зносу двигуна та моторного масла не прямо пропорційна кількості пройдених автомобілем кілометрів. Двигун може продовжувати працювати, навіть якщо автомобіль не рухається. При визначенні частоти зміни масла необхідно брати до уваги лише одну обставину – стан автомобіля, який у кожної людини різний. Загальна кількість мотогодин є найбільш значущим фактором, який необхідно враховувати, намагаючись передбачити знос оливи.

Ви повинні знати, що напівсинтетика розрахована на 300-350 мотогодин. Термін служби сучасних естерів може бути до 450 мотогодин і більше, ніж у синтетичних масел. Наприклад, якщо ви керуєте авто протягом року і долаєте відстань у 10 000 км, підтримуючи середню швидкість 30 кілометрів на годину, ви напрацюєте 333 мотогодини. Якщо ви продовжите їздити до досягнення максимальної рекомендованої відстані в 15 000 км, ви накопичите 500 мотогодин, що більше, ніж може витримати моторне масло.

Джерело uamotors.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти