Водіям розповіли, як охолодити автомобіль у спеку без кондиціонера

Авто експерти розповіли про 5 способів охолодити салон авто без вбудованого кондиціонера.

Прохолодне паркування

Для цього потрібно паркуватися у тінистій місцевості, щоб не було прямих попадань сонячних променів. Якщо такі місця зайняті – автівку потрібно поставити багажником до сонця, це на деякий час врятує салон. За наявності фольгованої сонцезахисної шторки, авто можна ставити до сонця і передом.

Мокрий обдув

У заторі автомобіль також може сильно нагріватися, а з відкритого вікна взагалі немає повітря. Тоді можна скористатися ганчіркою. Її потрібно намочити водою та розвісити на дефлектори. Вікна теж варто залишати відкритими, а у багажнику тримати запасну бутилку води.

Портативні кондиціонери і вентилятори

Портативний вентилятор є класичним способом провітрювання салону за відсутності кондиціонера. Його кріплять над лобовим склом на присоску або на липку стрічку до бортової панелі. Краще брати мобільні моделі вентиляторів, які працюють на батарейках. Також в салон машини можна поставити штатні кондиціонери з фільтром і зволоженням повітря.

Лід в салоні

Щоб зволожити повітря, можна встановити лід біля вентиляційного отвору. Також можна скористатися заздалегідь замороженими пляшками. Їх потрібно завернути у рушник, щоб у салоні не було мокрих слідів.

Термоплівка

Для автовласників існують атермально тоновані плівки для скла, які рятують водія від спеки. Це не дуже бюджетно, але досить ефективний засіб, який блокує попадання прямих сонячних променів.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти