Водіям розповіли, як злити бензин із бака авто за допомогою шлангу

Ще не так давно в колах автомобілістів вважалося, що відібрати паливо з сучасного автомобіля неможливо. Але життя навчило користувачів прийомів, доступних навіть для малодосвідчених драйверів і для більшості поширених автомобілів, повідомляють в Авто24.

Шланг

Це ключовий момент операції. Найзручніший за теперішніх умов інструмент – м’який поліуретановий шланг з тонкими стінками внутрішнім діаметром близько 8 – 10 мм. Завдяки помірній еластичності такий шланг можна, провертаючи, “вкрутити” навіть у дуже криву заправну горловину. Бажано, щоб шланг був прозорим (жив. нижче). Найчастіше такий шланг продається у магазинах господарчих товарів як харчовий – наприклад, для виноробів.

Рівень

Каністру, в яку буде текти пальне, треба розташовувати якомога нижче. Адже бак у більшості машин розташовано низько (під днищем), а треба забезпечити бодай невеликий перепад рівнів. Іноді є сенс покласти каністру на бік або зливати пальне спершу у невелику тару.

Бульбашки

Щоб не напитися даремно бензину, треба засмоктувати пальне лише після того, як стане зрозумілим, що другим кінцем шланг надійно занурився у пальне. Це можна зрозуміти, подувши в шланг – якщо інший кінець “на глибині”, видуте вами повітря отримує відчутний опір і булькотіння з бака буде характерного низького тону. Врахуйте такий нюанс: коли кінець шланга досяг дна, бажано зупинити його у цій позиції, щоб він не закрутився гачком угору і не вийшов з шару рідини знов у повітря.

Клапан

Не можна просто тягнути шланг з бака на себе, в такий спосіб ви напевне пошкодите пелюстку клапана, яка прикриває вхід до горловини. Для вільного руху шланга клапан треба чимось відтиснути вглиб – пальцем, обрізком того ж шланга, олівцем, тощо.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти