Водіям розповіли, які корисні автомобільні речі можна знайти на “барахолці”

Через дефіцит радянські громадяни, побачивши у магазині щось гідне уваги, купували не дуже потрібні їм речі про запас. Тож трапляється, що такі речі, жодного разу не використані, сьогодні продаються нащадками тих заощадливих автомобілістів, повідомляють в Авто24.

Туристичне спорядження

Багатьох важливих речей, наприклад, хороших за теперішніми поняттями наметів, у XX ст. не випускали, але певний дрібний турінвентар траплявся непоганий.

Примус “Джміль”. Культовий предмет, який свого часу намагався придбати кожен автомобіліст. Компактний і акуратний у похідному стані, він служить для приготування їжі та обігріву приміщення. У комплекті має навіть каструльку, яка одночасно є кришкою.

Туристичні меблі. Це сьогодні деякі кросовери мають у комплекті стіл-транформер для вікендів, який у будні перетворюється на полицю багажника. А 40 – 50 років тому у “Спорттоварах” можна було придбати набір складних меблів для обідів та вечері на природі – стіл та два-три стільці. Напевне, їх виготовляли на авіазаводах, адже вони вражають малою масою та легкістю трансформування.

Ліхтар-переноска. Якщо вже комплектуватися у турпоїздку на природу вінтажними речами, можна прикупити переносну лампу для освітлення табору. Автомобільних переносок у минулі часи випускалась велика кількість моделей. У тому числі і такі, що мали довжелезний дріт та вимикач безпосередньо на корпусі, щоб не йти від’єднувати розетку від машини. Єдине, що доведеться зробити – замінити стандартну автомобільну лампочку розжарювання на світлодіодну з таким же цоколем. Це покращить освітлення та збереже енергію у вашому акумуляторі.

Ліхтар автономний. З розвитком автомобілізації в країні в 1970-80-х роках у продажу з’явилися спеціальні автомобільні ліхтарі. Сьогодні вони нерідко трапляються на ринках у геть новому вигляді – з оптикою для потужного променю, червоним мигаючи вогнем, з магнітом, ручкою для перенесення тощо. Практичність їхня, як то кажуть, на любителя: замінити їхні 3,5-вольтні лампочки LED-лампами непросто, батарейки сьогодні дуже дорогі, а пристосувати до них стандартний Li-Ion-акумулятор сходу не вийде. Але якщо не пошкодувати грошей на сучасні якісні лужні батарейки, такий ліхтар служитиме вам чесно і довго.

Ножі. Придбати зручний складний ніж сьогодні не проблема, але треба бути готовим або до ціни у кількасот гривень, або до того, що предмет буде одноразовим. Між тим, за бажання можна знайти гарний багатофункціональний ніж піввікової давнини – і майже напевно він буде зроблений з якісної сталі. На жаль, саме ножів у новому стані знайти майже неможливо. Мабуть тому, що тоді кожен школярик вважав за честь мати “перочинного ножика”.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти