Як війна змінила ринок бензину в Україні – українці залишилися без бензину, але це навіть на краще

Паливна криза, яка спалахнула в Україні навесні через російську агресію, принесла автовласникам навіть дві серйозні користі, вважають експерти.

Так, директор “Консалтингової групи А-95″ Сергій Куюн заявив, що ще до російського вторгнення українські трейдери говорили про те, що настав час відмовитися від А-92, який є залишком радянської системи нафтопродуктів і в Європі не виробляється вже років п’ятнадцять. Після кризи з паливом це питання вирішилося саме собою і тепер цієї марки у продажу майже немає.

Іншим плюсом Сергій Куюн назвав відчутне зменшення на ринку кількості контрафактного бензину – так званої “бодяги”. Він пов’язує це зі знищенням російськими ракетами частини міні-НПЗ, які виробляли такий продукт.

“Тобто тепер їх ніде виробляти, та й до того ж, щоб забезпечити потрібне октанове число, на таких виробництвах широко використовували спеціальні присадки, які завозилися з Росії. Зараз, зрозуміло, такі поставки зупинилися”, — пояснив експерт.

Іншою причиною, через яку постачальники знизили інтерес до “бодяги”, експерт називає введені на ринку пального податкові пільги.

“Головною метою трейдерів, які займалися подібним виробництвом, було уникнення податків. А оскільки зараз переважна частина з них скасована, то подібні угоди практично втратили сенс”, — переконаний експерт.

Джерело telegraf.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти