Водіям розповіли, як підготувати авто до морозів та вберегтися від проблем

Зовсім скоро прийдуть перші морози, тому зараз саме час подбати про готовність вашого автомобіля до експлуатації взимку. В зв’язку з цим пропонуємо ознайомитись з порадами, як підготувати авто до морозів.

Перевірити гуму

Не слід економити на гумі та використовувати літню взимку, адже наслідки можуть бути катастрофічними. Зимова гума покращить якість, комфорт водіння, а також збільшить керованість авто.

Перевірити аккумулятор

Зауважте, що падіння ємності свинцево-кислотних АКБ за температури нижче 0 – від 20 до 50%. Тому взимку під сильних морозів важливо контролювати стан акумулятора та проводити профілактику, якщо виникне необхідність.

Перевірити свічки запалювання й ВВ дроти

На холодному повітрі двигун буде заводитися гірше через низьку випаровуваність палива, а тому буде складніше досягти правильної робочої суміші. У зв’язку з цим необхідно вчасно перевірити стан електродів на свічках, продіагностувати пропуски запалювання, перевірити стан ізоляції ВВ проводів та контакту котушок запалювання.

Перевірити антифриз, оливу двигуна й КПП

Автовласникам варто стежити за рівнем антифризу в системі, оскільки він може втратити номінальну щільність або протермінується. Якщо ви тільки купили Б/У авто, то існує необхідність замінити й оливу двигуна, і КПП.

Перевірити генератор

Зверніть увагу на регулятор напруги генератора. Завищена напруга заряду шкідлива для свинцевих АКБ, а в сильні морози разом із падінням ємності батареї, заряджання завищеною напругою швидше виведе з ладу АКБ.

Перевірити зимовий омивач скла

Омивач, який замерзне у системі, пошкодить її. До того ж без правильного омивача скла взимку погіршиться видимість дороги.

Обробити силіконом

Обробіть силіконом ущільнювач дверей, багажник та капот – це зробить користування авто комфортнішим і вбереже від тріщин при сильних морозах.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти