Водіям розповіли, що робити якщо засвітився значок на панелі приладів в авто

Найбільш відомий попереджувальний символ на торпедо сучасного авто – так званий “чек енджин”. Це знак несправності двигуна і наказ їхати на діагностику, повідомляють в Авто24.

Зелені значки – це просто інформування про те, що якась система увімкнена і успішно працює. Оранжеві (жовті) символи – це вже певні попередження: або про активацію важливої системи, або про несправність, якій при першій нагоді треба буде приділити увагу. Червоні значки – це максимально серйозно, поїздку треба припинити, інакше станеться аварійна зупинка автомобіля.

Вдивляйтеся в сам значок. Якщо він стосується конкретної системи, зазвичай піктограма містить зображення деталі – амортизатор, акумулятор, кермо, дах тощо. Тобто майте на увазі, що намальована система не працює як слід, не вмикайте її і не розраховуйте не неї. Якщо значок попереджає про негаразди з автомобілем у цілому, значок матиме узагальнений характер: символічне зображення гайкового ключа, книжки-довідника, осцилограми на моніторі тощо.

Майте на увазі, що оцінювати значки, що світяться, треба при працюючому двигуні. Оскільки при увімкненому запалюванні, але непрацюючому моторі значки на щитку можуть світиться в якості сигналу готовності або тесту – щоб можна було переконатися, що їхні лампочки (світлодіоди) не перегоріли.

Важливо знати, що деякі тривожні сигнали можуть не засвітитися заново після того, як ви заглушити двигун. Але є дуже велика ймовірність, що значок загориться знов. Тому відвідати СТО все одно варто. При цьому вам буде потрібна автомайстерня, де є діагностичний сканер для зчитування помилок та відповідний вашій моделі авто софт у ньому.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти