Назвали топ-5 корисних звичок, які продовжать термін служби автомобіля

Кожен автовласник має свій власний стиль керування транспортом. Саме він безпосередньо впливає на зношування автомобіля. І якщо один водій реально здуватиме кожну порошинку з машини, то інший не втрачає можливості перевірити її на міцність. Але збільшити термін служби транспорту під силу кожному.

Корисні звички автомобіліста

1. Будь-якому водієві варто пам’ятати про регулярну необхідність заміни масла та авторідин. Своєчасність у разі вбереже від поломки і швидкого зносу витратних матеріалів.

2. Також треба заздалегідь перевіряти та міняти інші розхідники: колодки гальмівної системи, ГРМ, фільтри.

3. Дуже корисною буде звичка спокійно їздити. Розганяти авто і раптово тиснути на гальма біля «зебри» тільки дає стресове навантаження. Лихацтво не пройде безвісти і незабаром гарантовані поломки або знос деталей авто. Насамперед, зовсім несолодко доведеться гальмівним колодкам і вони швидко вийдуть з ладу.

4. Ще один важливий принцип – це регулярність у прогріві двигуна. Причому робити це рекомендується як у холодний сезон, так і спекотний.

5. І крайньою важливою звичкою є їзда із наповненим баком. Якщо бак напівпорожній, температурний перепад спровокує утворення вологого конденсату, який накопичуватиметься на дні. Нерідко це провокує проблеми з двигуном (він просто не хоче заводитись) і навіть корозію (якщо паливний бак металевий).

Джерело uamotors.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти