Водіям назвали 5 головних кроків для підготовки машини до зими

Перед початком зимових місяців варто звернути увагу на стан автомобіля й провести його технічне обслуговування за необхідності.

Лобове скло

Погіршення видимості підвищує ризик ДТП. Не варто терти холодне й вологе скло руками, натомість треба купити спеціальний засіб для чищення автомобільного скла, а також перевірити справність щітки склоочисника. Також корисно додати мийний засіб у резервуар омивача лобового скла, але обов’язково залишити трохи місця, щоб можна було його розбавити теплою водою, якщо він замерзне протягом ночі.

Технічне обслуговування

Поломка взимку вночі стане надвичайно неприємним досвідом, якщо вчасно не подбати про передзимове обслуговування авто. Треба перевірити двигун, концентрацію антифризу в радіаторі, протектор і тиск у шинах.

Акумулятор

У холодну пору року акумулятор, зазвичай, розряджається до межі, що може призвести до його виходу з ладу раніше очікуваного, тому необхідно регулярно перевіряти продуктивність акумулятора.

Не зайвим буде мати набір якісних захищених перемичок на випадок поломки.

Фари

Слід постійно перевіряти, чи всі фари на авто чисті й працездатні. Також варто перевірити обидва індикатори, увімкнувши аварійні вогні.

Зимовий аварійний комплект

На випадок надзвичайної ситуації або поломки в багажнику треба мати набір, який містить ковдру, запасний теплий одяг, ліхтарик (з батарейками), аптечку першої допомоги, куртку підвищеної видимості, а також трохи їжі та води.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти