Іній на автомобілі: що це означає та як уникнути

Іній – це тонкий (або не дуже) шар кристаликів льоду, результат зміни температури з її падінням нижче нуля. Спочатку на холодний метал кузову та скло з повітря випадає роса, а потім вона замерзає – перетворюючись на мікрокристали. В першу чергу іній випадає на горизонтальні або дуже похилі поверхні, до яких входять і вікна автомобіля, повідомляють в Авто24.

Як протидіяти інію

Щоб не втрачати час вранці, відшкрябуючи скло на морозному повітрі, деяких запобіжних заходів можна вжити ще звечора.

Правильно паркуйте автомобіль. У відносно теплий період нічний іній не випадає на предмети, розташовані впритул до великих будівель. Наприклад, часто є сенс поставити машину передом до будинку. Ще варіант – залишити машину передом на схід або на південь, що вранці сонце освітило і прогріло в першу чергу лобове скло.

Якщо є змога обирати, на холодні осінні ночі залишайте машину подалі від водойм і низин. Саме в таких місцях іній з’являється більш охоче, і це помітно навіть у межах одного двору.

Іній на склі може стати сигналом до пошуку для машини зимової квартири – гаража або критого паркінгу. Там їй буде не страшним ані іній, ані більш серйозні наслідки холодів – міцна крига та замети снігу на вікнах.

Ефективний засіб – автономний опалювач салону, він же – передпусковий підігрівач. Ранковий іній у жовтні він розплавить за кілька хвилин, а в цілому “Вебасто” чи “Єбершпехер” – річ дуже корисна для зими. Якщо хто не знає, скажемо, що подібні пристрої можна програмувати на автоматичний старт у певну годину, за температурою у салоні, а також вмикати дистанційно з брелка.

Для багатьох водіїв найпростішим способом буде зафіксувати на лобове скло якійсь захист – старий плед, покривало, лист картону. В принципі, у продажу є спеціальні чохли для лобового скла – недорогі, з кріпленнями і в цілому доволі симпатичні.

Не поспішайте відразу дерти вікна шкребком або підручними засобами. Якщо у вас є бодай 5 хвилин часу, прогрійте салон штатним опалювачем, і на теплих вікнах розтане все, що на них понамерзало.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти