Водіям розповіли, що робити, якщо у автомобіля примерзли двері

Якщо морозного ранку ви опинилися перед машиною, двері якої не відчиняються – не впадайте у відчай. Відомі поради на кшталт «погріти дверний ключ запальничкою» сьогодні, як правило, не підходять – ключі в прямому розумінні стали анахронізмом. До того ж спалити в такий спосіб електронний чіп у радіоключі – раз плюнути. Та й замерзнути може зовсім не личинка замка, а механізм приводу. Конденсат потрапляє в обплетення тросика і замерзає, а слабкий електропривод проти такої перешкоди безсилий. Зрештою, примерзають двері зазвичай через ущільнювач – саме це найчастіше і відбувається.

Власники машин з автозапуском, звичайно ж, намагатимуться пустити мотор: нехай салон хоч якось прогріється. Але чекати доведеться довго, та й погано ганяти мотор у житловій зоні. До того ж ця опція є далеко не у кожного. Зате кожен може спробувати потрапити в салон через інші двері: раптом хоч якась виявиться зговірливою. Нерідко доводиться проникати всередину через багажне відділення. Не всі автомобілі дозволяють це зробити, але якщо така можливість є, то начхати, що подумають сусіди.

Інший універсальний підхід – навалитися зовні на двері, як би втискаючи їх всередину. Замерзлий гумовий ущільнювач у таких випадках трохи послаблює хватку – цей трюк часто спрацьовує. Якщо при цьому вдалося відчинити якісь двері, крім водійських, то, пустивши мотор, можна перегнати машину в тепліше місце – скажімо, у підземний паркінг торговельного центру. Втім, дуже можливо, що зусиль грубки вистачить на те, щоб відігріти двері під час поїздки, без відвідування якихось підземних паркінгів.

Найекстремальніший метод, на який іноді йде зневірений власник машини взимку – це чайник з окропом. Може спрацювати, але така витівка небезпечна. Від крапель окропу може хруснути обмерзле скло, пошкодитися лакофарбове покриття тощо. А найприкріше трапляється тоді, коли двері так і не відчинилися, а вода в результаті також змерзла, посиливши неприємність. Краще притягнути з дому гарячу грілку: раптом допоможе…

Тепер повернемося до джерел – як зробити так, щоб нічого подібного з машиною не траплялося? Відразу скажемо, що аерозольний водовідштовхувальний засіб для взуття не підходить. До його складу входять пропан-бутанова суміш та фторкарбонова кислота. А кислоті на кузові робити нічого. Не варто застосовувати й популярну WD-40: результат буде слабким – летуча рідина через годину-другу випарується. Народні варіанти на кшталт касторової чи соняшникової олії також не розглядаємо: це можна пробувати хіба що від великої жадібності. А якщо виявите на куртці чи штанах жирну пляму – не дивуйтеся. Те саме стосується і побутового вазеліну.

Джерело u-news.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти