Водіям розповіли, чим можна нашкодити автомобілю взимку

Взимку машина страждає від морозу та дорожніх реагентів, але найбільшої шкоди їй може завдати недбайливий водій, який недбало ставиться до експлуатації автомобіля.

Експерти розповіли про найпоширеніші способи нашкодити автомобілю взимку. Одна з найчастіших помилок – їзда з непрогрітим двигуном. Кожному автомобілю в мороз потрібно мінімальне прогрівання, а потім розмірена їзда без різких прискорень протягом ще декількох хвилин. В іншому випадку двигун піддається підвищеним навантаженням, та й витрата палива на холодну зростає в рази.

Різкий старт зі світлофора – ще одна “шкідлива звичка” безвідповідальних водіїв. У такій ситуації виникає пробуксовка, що призводить до передчасного зношування шин, приводів та ступичних підшипників. У машинах з механічною коробкою передач велика можливість спалити зчеплення, з “автоматом” – вивести з ладу фрикціони.

Рідкісне відвідування автомийки взимку або повна відмова від такої процедури сприяє передчасній корозії кузова. Небезпечна для машини та тривала стоянка у кучугурі. Підвіска страждає від підвищеного навантаження, а вогкість згубно впливає на кузов і всі агрегати.

Джерело uamotors.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти