Водіям розповіли, що робити, якщо замерз лід у бачку омивача скла в автомобілі

Різке зниження температури може зіграти з автовласниками злий жарт. Особливо це стосується тих користувачів, які заливають у бачок омивача не спеціальну рідину, а воду.

У разі замерзання води у бачку та супутніх магістралях необхідно буде терміново розморожувати систему. В іншому випадку водій може зіткнутися з проблемою розірваних патрубків, через які проходить рідина, що омиває.

Найбільш простим способом вирішення проблеми є запуск двигуна. Причому водій може відразу почати рух або дочекатися, поки вода в бачку розморозиться в результаті впливу на неї тепла, що виходить від мотора.

Другий спосіб вирішення проблеми передбачає наявність у автовласника зимової омивайки. Необхідно поставити 5 літрів незамерзайки на плиту, попередньо наливши воду в каструлю і дочекатися, поки рідина не нагріється.

При цьому до кипіння її доводити не потрібно (інакше може пошкодитися ємність). Теплу рідину потрібно залити в бачок омивача та дочекатися розморожування води.

Як правило, на це піде лише кілька хвилин. Повністю позбутися води в бачку можна лише доливаючи надалі виключно зимову рідину. Розігрівати її вже не потрібно.

На закінчення варто сказати, що використовувати звичайну воду як омиваючу рідину не рекомендується і в літню пору року. Щодо зими, то тут все ясно.

Вода може замерзнути і пошкодити магістралі, якими вона йде. Якщо ж говорити про літо, використання спеціальної рідини забезпечить більш якісне очищення лобового скла від забруднень.

Спецрідина містить у своєму складі спирт та різні миючі добавки. Вода не зможе очистити скло так, як це робить “незамерзайка”.

У зимову пору року краще не економити і заливати в бачок омивача лише спеціальну незамерзаючу рідину. В іншому випадку, можливо, доведеться проводити заміну бачка омивача і патрубків, що йдуть від нього.

Джерело avtosota.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти