Старий Porsche 911 1972 року випуску продали за рекордну суму

Porsche 911 S 2.4 Targa 1972 встановив новий ціновий рекорд моделі. Дороблений інженерами марки класичний спорткар продали на аукціоні Sotheby’s за 1 149 000 доларів. Перш ніж потрапити на аукціон тарга пройшла повну переробку, від кузова та інтер’єру до двигуна. Презентація особливої класичної тарги відбулася у січні 2022 року разом із 911 Targa GTS «Edition 50Y Porsche Design», присвяченою 50-річному ювілею підрозділу Porsche Design.

Як йдеться у оголошенні про продаж, за основу німецькі інженери взяли 911 T 2.4 Targa не просто у поганому стані, а з відсутніми деякими деталями. Весь процес відновлення та доопрацювання зайняв два роки. Зокрема, переробки зазнав двигун автомобіля. За рахунок застосування механічного упорскування палива його віддача збільшилася до 187 к.с.

Єдиний у своєму роді автомобіль пофарбований у той же відтінок чорного, що й легендарний годинник Chronograph I, розроблений Фердинандом Олександром Порше у 1972 році. Це був перший годинник з чорним корпусом та чорним циферблатом — новаторство годинникового дизайну того часу.

Боковини тарги прикрашені класичними смугами з матовою обробкою Platinum та інтегрованим написом Porsche Design. Основна особливість — дуга безпеки із сатиново-платиновою обробкою та матово-чорним написом Targa. На решітці кришки двигуна у задній частині кузова — значок «Porsche Design 50th Anniversary» з репродукцією підпису Фердинанда Александера. Доповнюють образ — анодовані колісні диски Fuchs.

Інтер’єр оздоблений чорною шкірою та картатою тканиною Sport-Tex у поєднанні чорного та холодного сірого. Зокрема, текстиль використаний на дверних картах, центральній частині сидінь та нижній частині панелі приладів. На передній панелі з пасажирського боку встановлено значок «Porsche Design 50th Anniversary». Той самий логотип прикрашає папку з документами та сумку для інструментів. Також у комплекті з автомобілем власник отримав подарункову коробку з детальною документацією щодо автомобіля та «фірмову» сумку для ключів.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти