Водіям розповіли, як підготувати машину до весняного періоду

Автомобільний експерт розповів водіям, як підготувати автомобіль до весняного періоду, інформує “Твоя МАШИНА”.

Автоексперт зазначив, що коли настає тепла, суха погода, насамперед потрібно добре відмити кузов автомобіля після всіх зимових реагентів та солі. Не слід забувати і про днище, щоб виключити додаткові вогнища корозії. Після цього необхідно уважно оглянути кузов автомобіля: якщо з’явилися якісь сколи чи «рижики», то їх необхідно «залікувати», додав експерт.

Також потрібно провести прибирання салону: вибити, помити килимки, а обшивку підлоги необхідно висушити, щоб не було скупчення вологи та запахів після застою. Експерт також порекомендував замінити щітки склоочисника. Якщо настав час зміни олії, то, на його думку, у квітні—травні — найкращий момент, щоб це зробити.

Фахівець нагадав про зміну гуми на літню, проте уточнив, що не варто поспішати із заміною. На його думку, краще трохи переїздити на зимових шинах, бо погода мінлива. Якщо давно не змінювали гальмівну рідину, то після зими час зробити це. Не зайвим буде перевірити кути установки коліс, тому що взимку ми більше їздимо по купинам і потрапляємо в ями.

Зрештою, фахівець додав, що зовсім скрупульозні автовласники займаються навесні промиванням паливного бака або хоча б зливом усього палива. Справа в тому, що взимку і при перепадах температури волога активно конденсується і накопичується в паливному баку і часто залишається в ньому. Але, як порадив експерт, як альтернатива можна хоча б поміняти паливний фільтр.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти