Водіям розповіли, як правильно буксирувати авто з “автоматом”, щоб не “влетіти в копійку”

На дорогах трапляються різноманітні ситуації і іноді буває так, що перед водієм автомобіля на автоматі, може постати питання, викликати евакуатор чи просити когось взяти на буксир. Зазвичай всі водії обирають другий варіант, оскільки виклик евакуатора не дешеве задоволення, але не всі водії знають, як правильно потрібно буксирувати автомобіль з АКП.

Автомобільні експерти зазначають, що буксирування автомобіля з автоматичною коробкою передач без дотримання певних правил може стати причиною ремонту на кілька тисяч доларів. Наприклад, автомобілі з класичними гідромеханічними “автоматами” взагалі не рекомендують брати на буксир.

Але в житті трапляються різні ситуації, тому водіям варто знати, як обережно зробити “заборонене”. Перший спосіб – тягнути автомобіль із заведеним двигуном, а другий спосіб – тягнути на невеликій швидкості (20-40 км/год) на невелику відстань (20-40 км). Разом з цим слід обов’язково звіритися із заводським мануалом щодо питання буксирування на тросі.

В тому випадку, коли ваш автомобіль на роботизованій механіці, то можна буксирувати автомобіль на тросі звичайним способом, а власникам преселективних “роботів” потрібно пам’ятати про деякі обмеження: швидкість руху 15-50 км/год, відстань 15-50 км, щоб автомобіль не надто постраждало від недостатнього змащування.

Автомобілі з варіатором CVT можна буксирувати тільки, якщо двигун заведений.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти