Як водії «вбивають» паливні форсунки автомобіля, навіть не знаючи про це

З проблемами в паливній системі стикаються власники як старих, так і нових автомобілів. Частіше за все несправності виникають у роботі форсунок, які коштують чимало. Автомобільні експерти вирішили звернути увагу водіїв на деякі їхні дії, які в більшості випадків “вбивають” паливні форсунки, навіть не знаючи про це.

Варто почати з того, що електронний блок керування двигуном (ЕБУ) відстежує внесок кожного циліндра в роботу силового агрегату на підставі інформації датчика колінчастого валу. В разі неправильної роботи хоча б одного із циліндрів, за рахунок корекції паливної суміші можна вирівняти його роботу.

Під час цього процесу є свій діапазон і якщо він виходить за рамки норми, на панелі приладів з’являється значок Check Engine. Таке трапляється, коли форсунка зовсім забита або, навпаки, просто ллє паливо в циліндр, а ЕБУ не може нічого зробити.

Зазвичай, це трапляється після того, як в автомобіль залили дешеве паливо на неперевіреній АЗС. Паливо низького октанового числа, та ще й брудне, моментально забиває відкладеннями паливні форсунки, після чого починаються проблеми: виникає детонація, а цей процес для двигуна згубний.

З автомобілями з дизельними двигунами все ще складніше. Часто у важкому паливі може бути вода, а її форсунки не переносять. Рідина викликає корозію, в результаті двигун починає працювати нерівномірно.

Однак, вихід є! Заправляйте свої машини лише на перевірених АЗС і не найдешевшим паливом, тому що незначна економія може перерости у дуже дорогий ремонт.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти