Пожовтіли фари в авто: простий лайфхак, який поверне їм блиск та новий вигляд

Коли автомобіль новий його фари блискучі, прозорі та яскраві. Але з часом плафон, що покриває лінзу, може вицвітати, ставати каламутним, набувати жовтого відтінку. Ці зміни можуть вплинути як на зовнішній вигляд фари, так і на її функціональність.

Найчастіше жовтіють фари із полікарбонату. Цей матеріал відрізняється міцністю і легкістю, однак доглядати за ним складніше, ніж за склом.

Для того, щоб фари знову стали прозорими і блискучими їх треба почистити і відполірувати, це можна зробити на автомийці, але ця послуга коштує грошей. Тому в виданні “Апостроф” розповіли, про більш доступніші альтернативи, які можна використовувати в домашніх умовах.

Щоб приготувати ефективну пасту для очищення пожовклих фар потрібно буде лише чотири інгредієнти:

– 1 столова ложка соди;

– 3 столові ложки зубної пасти;

– чверть шматка твердого мила (підійде як господарське, так і туалетне);

– сік половинки лимона.

Мило потрібно натерти на тертці, а потім змішати із зубною пастою, лимонним соком та содою до однорідності. Потім треба взяти звичайну кухонну губку, занурити у розчин і жорстким боком ретельно вимити фару. Треба залишити засіб діяти на фарі на кілька хвилин, потім видаліть піну і, при необхідності, протріть сухим рушником.

Фахівці зазначають, що зубна паста у складі засобу приховає маленькі подряпини, і автомобільні фари після такої процедури стануть чистими та блискучими.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти