Водіям розповіли, навіщо на вантажівках в колеса вставляють пластикові пляшки

Кожен водій, який їздить по трасі точно бачив припарковані на узбіччі вантажівки, у колеса яких вставлені пластикові пляшки. Для чого це роблять, розповіли в виданні “Апостроф”.

В зимову пору року далекобійники, використовують пластикові пляшки, щоб запобігти заклиненню коліс внаслідок замерзання. Частіше за все цей спосіб застосовується для причепів, оскільки сильний тягач може легко зрушити з місця навантаження.

Під час руху вантажівки водії зазвичай не помічають, як заклинило колесо на причепі, і як наслідок, колесо може стиратися і лопатися. Так як причепи досить довгі, водії не бачуть цього процесу. Щоб дану ситуацію запобігти, далекобійники часто встановлюють пластикові пляшки, що дозволяє їм бачити момент пробуксування або прокручування заднього колеса, в дзеркалі заднього виду. Пляшки монтуються так, щоб дно виступало трохи за межі шини, що дозволяє підтримувати колесо в оптимальному положенні під час руху на зимових дорогах. В такій ситуації намагаються використовувати кольоровий пластик.

Крім того, пластикові пляшки використовують, щоб захистити болти та гайки від замерзання під час сильних морозів. Частіше за все кришки від пляшок встановлюють на безкамерні шини, оскільки коли їх заклинює потрібно зняти колесо з диска, а щоб зняти замерзший болт, потрібно витратити багато часу та зусиль.

Також, водії можуть використовувати пластикові пляшки, аби убезпечити себе від крадіжки. Коли водій засинає грабіжник відкручує гайки та знімає колесо. Це може стати серйозною проблемою, оскільки колесо для фури може коштувати понад $100 залежно від виробника та якості.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти