Назвали кольори автомобілів, які найчастіше потрапляють У ДТП

Група аналітиків з організації Road Angel опублікувала нове дослідження, яке вивчало зв’язок між безпекою дорожнього руху та кольором автомобілів. Згідно з отриманими даними, було встановлено, що автомобілі певних кольорів мають більшу схильність до потрапляння в ДТП.

За результатами дослідження, найвищий ризик зіткнення з іншим учасником руху виявився у водіїв червоних автомобілів – цей кольоровий відтінок пов’язаний з 60% випадків ДТП. Оскільки багато спортивних автомобілів мають саме червоний колір, а також той факт, що чоловіки вибирають цей колір на 12% частіше ніж жінки, результат був передбачуваним.

На другому місці за ризиком знаходяться коричневі автомобілі. Експерти стверджують, що близько 59% власників машин цього кольору були в аваріях хоча б раз.

Третє місце серед найнебезпечніших кольорів займають чорні автомобілі, ризик виникнення ДТП для них становить 57%.

За статистикою, автомобілі білого кольору належать до категорії автомобілів, власники яких найменше потрапляють в аварії. Однак автори дослідження зауважують, що не можна повністю покладатись на цей фактор.

Зрозуміло, що покупка червоного автомобіля не гарантує потрапляння в аварію. Так само, придбання автомобіля білого кольору не зробить вас майже невразливими на дорозі – це неправильне мислення.

Водії завжди повинні бути уважними за кермом незалежно від кольору свого автомобіля, зазначає організація Road Angel у своєму повідомленні.

Джерело avtosota.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти