Водіям розповіли, як категорично не можна користуватися ручним гальмом в автомобілі

Експерт, що спеціалізується на автомобілях, пояснив, як категорично не можна користуватися ручним гальмом у машині, інформує “Твоя МАШИНА”.

За його словами, ручне гальмо може суттєво впливати на керованість автомобіля. Однак сучасні водії майже не знають про цю особливість. Зазвичай його використовують при паркуванні, щоб уникнути скочування або зменшити навантаження на трансмісію, особливо якщо автомобіль має автоматичну коробку передач. Але чи слід використовувати його під час руху і, головне, для чого?

Насправді, є ситуації, коли ручне гальмо може стати “ручкою-рятывником”. Наприклад, коли передньопривідний автомобіль втрачає керованість і передні колеса починають ковзати на зовнішню сторону повороту. За допомогою ручного гальма можна зробити автомобіль більш керованим, повернувши передню частину назад всередину повороту. Це досягається шляхом блокування задніх коліс, що сприяє уникненню заносу. Експерт зауважує, що у разі таких проблем з повним або заднім приводом перед використанням ручного гальма краще вичавити зчеплення. В іншому випадку існує ризик пошкодження КПП та проблем з керованістю. Якщо автомобіль має передній привід і автоматичну коробку передач, то експериментувати з ручним гальмом не варто, щоб уникнути механічних проблем.

Експерт зазначає, що більшість сучасних автомобілів має електронне ручне гальмо, яке характеризується відсутністю прямого механічного зв’язку між ручкою та гальмівним механізмом. Логіка роботи ручного гальма визначається програмним забезпеченням і може призводити до неочікуваних результатів для водія. Наприклад, в деяких автомобілях тривале натискання на кнопку ручного гальма під час руху може спричинити автоматичне екстрене гальмування.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти