Названо шість ознак, що настав час міняти амортизатори

Амортизатор є ключовою частиною підвіски автомобіля. Їх справність важлива не тільки для комфорту керування транспортним засобом, але і з точки зору безпеки.

Як зрозуміти, що амортизатори зносилися та становлять загрозу для безпечного водіння. Експерти Auto24 підготували шість очевидних ознак несправності даного механізму.

1. Погіршення комфорту під час їзди. Підстрибування автомобіля на вибоїнах і кочках – привід задуматися про стан підвіски.

2. Стукіт. Сторонні звуки в області розміщення амортизаторів можуть говорити про наявність проблем. Крім того, з них під час несправності може витікати мастило.

Водіям старше 65 років загрожує позбавлення прав: названо причину

3. Погіршення керованості. Якщо контроль над автомобілем став значно гіршим, при повороті машина менш стійка, а кузов коливається, значить у авто явні проблеми з амортизаторами.

4. Зношування шин. Серйозні нерівномірні потертості на певних ділянках шин також можуть свідчити про несправність механізму.

5. Збільшення гальмівного шляху. Зношування амортизаторів позначається і на ефективності гальм. Транспортний засіб у процесі гальмування може втрачати контакт із проїжджою частиною, що у своє чергу збільшує довжину гальмівного шляху.

6. Падіння стійкості на дорозі. Особливо ця ознака проявляється на швидкості. Якщо машині явно не вистачає стабільності в такий момент, вона має однозначно проблеми з підвіскою.

За наявності однієї чи кількох подібних ознак рекомендується перевірити справність транспортного засобу у сервісному центрі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти