Водіям старше 65 років загрожує позбавлення прав: названо причину

Безпека дорожнього руху отримує з кожним роком дедалі більший пріоритет у розвинених державах. У зв’язку з цим у Євросоюзі звернули увагу на непросте питання вікових змін у водіїв.

Зокрема, в рамках кампанії Vision Zero, спрямованої на зменшення кількості ДТП та смертельних випадків, пропонується ввести для водіїв віком понад 65 років спеціальні заходи щодо отримання прав водія. Очікується, що з’являться нові психологічні тести, а також випробування на рівень концентрації та гостроти мислення.

Також пропонується низка норм щодо скорочення терміну дії водійських ліцензій для осіб віком від 65, 70 та 75 років. Називаються періоди п’ять, два і навіть один рік. Все це може загрожувати віковим водіям утратою прав.

Враховуючи, що Україна стрімко рухається в ЄС і активно наводить своє законодавство відповідно до європейського, варто очікувати, що найближчим часом подібні вимоги з’являться і в нашій країні.

Тим часом ряд правозахисників застерігають законодавців від норм, що обмежують права за віковою ознакою. Усе це можуть вважати дискримінацією.

Джерело Avtosota
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти