Чому самому не можна чистити дросельну заслінку в автомобілі

Багато автомобілістів навіть не замислюються, в якому стані в їхній машині знаходиться така деталь, як дросельна заслінка. Побачивши в інтернеті сумнівні поради про її чищення від бруду, деякі з них кидаються «доглядати» її. Однак насправді це може суттєво нашкодити автомобілю.

Помітивши на дросельній заслінці велику кількість бруду, дбайливий автолюбитель видаляє її, очищаючи деталь до блиску. Але згодом, як правило, виявляє, що двигун почав працювати гірше. Оберти холостого ходу можуть почати “плавати”, або відхиляються від норми, стаючи або надмірно низькими, або навпаки – високими.

Досвідчені механіки пояснюють, що під час руху заслінка проточує невеликі зазори в корпусі дроселя. Бруд заповнює їх, компенсуючи цим знос металу. Це дозволяє працювати двигуну плавно і без проблем. Очистивши заслінку від бруду, водій утворює зайві шляхи надходження повітря, що призводить до порушення роботи двигуна.

Експерти рекомендують при обслуговуванні дросельної заслінки звертатися за допомогою до фахівців та не займатися самодіяльністю, не маючи повного розуміння роботи механізму.

Джерело MMR
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти