Коли можна сміливо лити воду в розширювальний бачок авто

У літню пору року ризик «закипання» двигуна набагато вищий через спекотну погоду. Іноді мотор перегрівається, коли знайти і залити потрібний антифриз у систему охолодження просто неможливо – у дорозі чи пробці. Деякі автомобілісти вважають, що в такій ситуації можна додати до розширювального бачка звичайної води. Наскільки це правильне рішення?

Експерти пояснюють, що взимку додавати воду до системи охолодження категорично заборонено, адже за низьких температур вона просто замерзне. Це може призвести до непридатності всю систему охолодження і вивести з ладу ряд вузлів та агрегатів. Інша річ, коли такої загрози немає. Зазначається, що вода у складі антифризу і так є, до того ж вона додатково потрапляє туди через конденсат. Однак тривале її використання в системі охолодження призводить до появи іржі та корозії.

Разом з тим, як тимчасове явище, якщо терміново потрібно охолодити двигун, дистильована вода може використовуватися. Головне потім не забути залити в систему охолодження справжній антифриз.

Джерело MMR
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти