Що буде з машиною, якщо довго не міняти антифриз: названо тяжкі наслідки

Охолоджуюча рідина в автомобілі є одним із витратних матеріалів, які, як відомо, слід періодично оновлювати. Частоту цієї маніпуляції визначає модель транспортного засобу та різновид самого антифризу, проте, за загальними рекомендаціями, робити це слід раз на 2-5 років.

Також антифриз слід міняти позапланово при ремонті системи охолодження, радіатора або водяного насоса. Але що буде, якщо взагалі не оновлювати рідину, що охолоджує, в автомобілі? Деякі водії навіть помилково вважають, що це робити необов’язково.

Насамперед експерти звертають увагу, що при тривалому використанні антифриз забруднюється або просто втрачає свої властивості, що може призвести до перегріву двигуна та його поломки. Взимку відпрацьована рідина, що охолоджує, може призвести до замерзання двигуна.

Старий антифриз здатний викликати корозію металевих деталей системи охолодження. Також з часом в антифризі може утворитися осад, який призводить до утворення відкладень у радіаторі та інших компонентах системи охолодження, що також призводить до зниження їх ефективності.

Джерело Gazeta.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти