Водіям розповіли, як заощадити пальне: шість простих звичок

В останні часи ціни на пальне в Україні значно підвищилися і продовжують зростати. Ця ситуація змусила багатьох водіїв думати про те, як заощадити на пальному. Проте велика кількість з них можливо навіть не усвідомлює, що деякі звички та недоліки в їхній щоденній поведінці на дорозі сприяють підвищенню витрати пального.

Фахівці розкрили шість неочевидних порад, які можуть допомогти зменшити витрати пального під час експлуатації автомобіля.

Аеродинаміка: Не всі водії знають, що при їзді на великій швидкості з відкритими вікнами автомобіль долає більший опір повітря, що призводить до збільшення витрати пального. Рекомендується тримати вікна закритими під час швидкої їзди.

Правильна заправка: Влітку пальне швидко випаровується, особливо якщо резервуари знаходяться під впливом нагрівання. Досвідчені водії рекомендують заправлятися на автозаправних станціях в холодну пору доби, це може заощадити до 5% пального.

Не заповнювати бак «під зав’язку»: Зайвий об’єм пального у баці створює додаткове навантаження на двигун, що збільшує витрату пального.

Чистота в машині: Зайві предмети в салоні та багажнику підвищують масу автомобіля, що може також сприяти збільшенню споживання пального.

Правильне використання гальма: Часте використання гальма може призвести до більших витрат пального. Рекомендується уникати надмірного натискання на гальмо, якщо це необхідно.

Заправка на надійних АЗС: Пальне низької якості також може спричинити підвищену витрату пального.

Окремо, експерти радять уникати маршрутів з великою щільністю руху та пробками, оскільки їзда в такому режимі також призводить до збільшення витрати пального.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти