Що водіям категорично не можна включати в автомобілі під час туману: пояснення експерта

З настанням осені туман стає однією з основних загроз на дорогах. Кількість аварій, пов’язаних із цим природним явищем, збільшується в рази, особливо після ранніх снігопадів. Що робити, щоб уникнути небезпеки та як правильно керувати автомобілем у тумані? Про це водіям розповів менеджер американської компанії Trusted Tire and Auto Кірк Кінард.

Кірк Кінард підкреслює, що в умовах туману правильне освітлення автомобіля є ключовим фактором для безпечного водіння. Особливу увагу слід приділити протитуманним фарам.

Протитуманні фари зазвичай встановлюються в нових моделях автомобілів і є найменшим освітленням, спрямованим на дорогу перед переднім бампером. Кнопка вмикання протитуманних фар виглядає як лампочка з променями, спрямованими вниз.

Кінард пояснює, що протитуманні фари спрямовані вниз, що дозволяє водієві бачити проїжджу частину та мінімізує засліплення від відображень, чи то туман, сніг чи сильний дощ. Важливо пам’ятати, що протитуманні фари не вмикаються, якщо ваш автомобіль знаходиться в режимі освітлення “авто”. Вам потрібно активувати їх вручну, щоб вони працювали.

Автомобільна мобілізація в Україні: хто з водіїв повинен готуватись

Кінард наголосив, що є одна опція, яку водієві категорично не рекомендується активувати під час туману — дальнє світло фар. Це не покращить видимість, а навпаки — у рази погіршить огляд, оскільки яскравий потік світла активно розсіюватиметься у щільному серпанку з вологи у повітрі. Таким чином ви також можете засліпити водія ідучого назустріч автомобіля. За певної ситуації це може спровокувати серйозну аварію на дорозі.

Джерело KFYRTV
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти