Названо помилку більшості водіїв, яка вбиває двигун автомобіля

Деколи неуважність і звичка можуть призвести до серйозних наслідків за кермом, особливо коли йдеться про набір швидкості. Однією з найпоширеніших, але часто недооцінених помилок водіїв, особливо тих, хто керує автомобілем з механічною коробкою передач, полягає у неправильному прискоренні без перемикання на знижену передачу.

Часто водії, прагнучи прискоритись, просто натискають педаль акселератора в підлогу, не приділяючи уваги перемиканню передач. Це не тільки неефективно, але може призвести до серйозних пошкоджень двигуна.

Важливий урок, який навчають в автошколах, — переключатися на нижчу передачу перед обгоном. Чому? Тому що це забезпечує більш високу потужність і крутний момент, що призводить до покращеного прискорення та безпечніших маневрів.

Незважаючи на сучасні технології, сучасні двигуни з турбонаддувом не завжди можуть компенсувати помилку. Відмовляючись від перемикання передач на користь вичавлювання акселератора до упору, водії ризикують призвести внутрішній згоряючий двигун до серйозних пошкоджень.

Слід зазначити, що дослідження компанії Toyota підтвердили, що таке неправильне прискорення може призвести до передчасного займання паливної суміші, створюючи серйозні проблеми для двигуна. Змішування горючих частинок мастила та палива в камері згоряння, не видаляючи їх із вихлопними газами, створює ризик займання до моменту запалювання свічки.

Результати досліджень підтверджують, що правильне перемикання передач під час прискорення може суттєво знизити ризик таких проблем. Запам’ятайте: ваш двигун – серце вашого автомобіля, звертайте на нього увагу та залишайтеся на безпечній дорозі.

Джерело Useti
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти