Які колісні диски небезпечно використовувати взимку та чому: водіям на замітку

Зима диктує водіям не лише особливі правила при керуванні автомобілем, а й вимоги до комплектації транспортного засобу. Не в останню чергу це стосується і колісних дисків, деякі з яких, як стверджують експерти, становлять небезпеку при мінусових температурах.

Литі диски для автомобілів, створені методом лиття розплавленого металу, забезпечують легку вагу та сучасний зовнішній вигляд. Проте досвідчені водії наполегливо рекомендують уникати їх використання у зимовий період через кілька вагомих причин.

Низька стійкість до низьких температур:
Литі диски мають обмежену стійкість до холодних температур. В умовах морозів металева структура стає менш надійною і навіть крихкою. В результаті краще замінити литі диски на сталеві або легкосплавні під час переходу до зимових шин.

Вплив реагентів проти ожеледиці:
Реагенти, що використовуються на дорогах для боротьби з ожеледицею, можуть пошкодити литі диски. Вони застряють у щілинах між спицями, завдаючи пошкоджень. Це також може вплинути на гальмівні супорти, оскільки диски не забезпечують належного захисту.

Нестійкість до ям на дорогах:
Литі диски не відрізняються стійкістю до ям на дорогах, особливо за наявності гострих країв та поганого покриття. Взимку, коли з’являється сніг, а потім відлига, асфальт може руйнуватися. У разі потрапляння в яму, сталеві диски зазвичай просто гнуться і легко відновлюються, тоді як литі диски частіше тріскаються, що призводить до необхідності заміни.

Водіям рекомендується врахувати ці фактори та утримуватись від використання литих дисків у зимових умовах. Перехід до більш стійких варіантів дисків допоможе уникнути проблем та забезпечить безпеку під час зимового керування.

Джерело Telegraf
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти