8 речей, які водіям авто категорично не можна робити на АЗС

Відвідування автозаправної станції (АЗС) – регулярна частина життя будь-якого автовласника. Однак не всі водії усвідомлюють важливість дотримання правил безпеки на АЗС. Експерти виділяють кілька ключових і часто ігнорованих заборон, які необхідно знати і дотримуватись кожному, хто заїжджає на заправку.

1. Куріння заборонено
Відкритий вогонь може призвести до вибуху парів палива.

2. Не заправляйтесь до оплати
Вставити пістолет у бак і відправитися на касу може бути зручно з точки зору економії часу, але така модель поведінки може бути небезпечною у разі, якщо пістолет недостатньо надійно закріплений або паливо подається під сильним натиском.

3. Не їхати «проти шерсті»
Виконуйте встановлений напрямок руху на АЗС для запобігання хаосу та аваріям. Така поведінка може призвести до конфліктів та ще більших затримок.

4. Не заправлятися з іншого боку
Неправильне розташування автомобіля може створити перешкоди та ризик для інших.

5. Не залишати пістолет у баку
Завжди тримайте пістолет у руках під час заправки та не залишайте його без нагляду. Непоодинокі випадки, коли водії забували його в горловині паливного бака і виїжджали з АЗС, пошкоджуючи чуже майно.

6. Не використовуйте пластикову тару
Пластикова тара не призначена для зберігання палива та може бути небезпечною. На багатьох АЗС заправляти до неї паливо просто заборонено внутрішніми правилами. Все через загрозу займання від статичної електрики.

7. Не залишайте двигун увімкненим
Щоб запобігти запаленню, відключіть двигун під час заправки.

8. Не затримуйтесь на заправці
Після заправки переставте автомобіль на паркування, щоб не створювати черги та проблеми для інших водіїв.

Дотримання цих простих правил на автозаправних станціях не тільки забезпечить вашу безпеку, а й допоможе підтримувати порядок та зручність для водіїв. Відповідальна поведінка на АЗС сприяє запобіганню аварій та неприємних ситуацій, а також допомагає підтримувати сприятливу атмосферу на дорозі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти