Потемніння антифризу: автовласникам назвали 6 найімовірніших причин цього явища

Антифриз є критично важливою рідиною в системі охолодження автомобіля, що забезпечує належну роботу двигуна та захист від перегріву. Однак з часом він може темніти, що часто є сигналом до проблем у системі. Розуміння причин потемніння антифризу допоможе вчасно вжити необхідних заходів щодо усунення проблем та запобігти серйозним пошкодженням двигуна.

Причини потемніння антифризу:

Неякісний склад антифризу
Використання неякісного антифризу може призвести до швидкого погіршення його характеристик та зміни кольору. Неякісні рідини часто містять домішки, які входять у реакцію з компонентами системи охолодження.

Деформація гумових компонентів системи охолодження
З часом гумові ущільнення та шланги можуть зношуватися, що призводить до потрапляння в антифриз найдрібніших частинок гуми, що забарвлюють його в темний колір.

Моторне мастило потрапило до системи
Порушення герметичності прокладки головки блоку або інших компонентів двигуна може призвести до потрапляння моторного мастила до системи охолодження, що змінює колір антифризу.

Охолоджуюча рідина закипала
Якщо система охолодження перегрівається та антифриз закипає, це може призвести до зміни його кольору та властивостей.

Антифриз змішався із водою
У деяких випадках використання невідповідної води (наприклад, з високим вмістом мінералів) для розведення антифризу може сприяти його потемнінню.

Забруднена система охолодження
Накопичення відкладень та забруднень у системі охолодження також може призвести до зміни кольору антифризу.

Потемніння антифризу – це явна ознака того, що система охолодження автомобіля потребує уваги. Регулярна перевірка та своєчасна заміна охолоджуючої рідини, а також усунення будь-яких виявлених витоків та забруднень, допоможуть забезпечити тривалу та безпечну роботу двигуна вашого автомобіля.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти