Найвитриваліший седан в історії : модель Mercedes, яка змогла проїхати майже 5 млн км

Існує щось чарівне в історіях про довгоживучі автомобілі, які продовжують нас дивувати своєю витривалістю і надійністю. Один із таких автомобілів – це Mercedes-Benz W115 240D 1976 року випуску, який проїхав дивовижні 4,58 мільйона кілометрів і став седаном із найбільшим пробігом у світі.

Що робить цей автомобіль особливим? Ключем до його довговічності є надійний дизельний двигун OM616 і постійне технічне обслуговування, що демонструє інженерну майстерність Mercedes-Benz у 70-ті роки. У той час як багато сучасних автомобілів можуть не підтримувати той самий рівень надійності, старі моделі Mercedes-Benz, особливо ті, що працюють на дизелі, продовжують служити своїм власникам довгі роки.

Седан W115 240D став об’єктом пильної уваги, коли його власник, грецький таксист Грегоріос Сачінідіс, проїхав на ньому величезну кількість кілометрів. У 2004 році з ним зв’язалася компанія Mercedes-Benz, яка запитала його, чи не буде він зацікавлений у передачі автомобіля в дар їхньому музею. Офіційні особи німецького автовиробника підтвердили показання пробігу на одометрі і, в обмін на внесок Сачінідіса, нагородили його абсолютно новим C-Class. Зараз найвитриваліший седан в історії прикрашає Зал Слави Mercedes-Benz у штаб-квартирі компанії.

Джерело TopSpeed
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти