6 фраз, які поставлять на місце патрульного після зупинки автомобіля

Робота поліції у будь-якій країні повинна ґрунтуватися на двох основних принципах: “служити” і “захищати”. На жаль, в Україні часто виникають ситуації, коли правоохоронці переходять межу у спілкуванні з громадянами, проявляючи хамство та зловживаючи своїм становищем.

“Твоя МАШИНА” пропонує водіям низку способів відповіді на питання інспектора, щоб показати, що вони досвідчені автомобілісти, які не дозволять порушувати їхні права.

Перш за все, необхідно пам’ятати, що водії не повинні дозволяти поліцейським розмовляти з собою, як із дітьми. Важливо керувати своїми емоціями, бути впевненим у собі і діяти розсудливо. Для відновлення балансу у спілкуванні з представником влади можна використовувати шість простих фраз.

“Ми тільки на “Ви””

Це ввічливе, але рішуче нагадування інспектору, що він знаходиться при виконанні службових обов’язків. Згідно з “Правилами етичної поведінки поліцейських” та Законом України “Про поліцію”, патрульний повинен виявляти повагу до громадян і дотримуватися норм ділового спілкування.

“Я маю зафіксувати все на камеру”

Поліцейським не подобається, коли їхні дії записуються на камеру, оскільки це змушує їх бути обережними. Однак у законний спосіб вони не можуть перешкоджати цьому. Варто попередити про зйомку м’яко, щоб уникнути конфлікту.

“Зачекайте, я “загуглю” цю статтю правил дорожнього руху”

У сучасному світі зі смартфонами та доступом до Інтернету немає нічого поганого у тому, щоб перевірити певні норми. Таке звернення допоможе інспектору зрозуміти вашу рішучість захищати свої права.

“Я зараз зателефоную до чергової частини і запрошу сюди відповідального”

Цей хід слід використовувати у важливих ситуаціях, коли інші способи вплинути на поведінку патрульного не дали результату. Важливо не зловживати цим. Поліцейські не люблять, коли їхні дії перевіряються їхнім начальством.

“Давайте оформимо протокол”

Ця фраза показує інспектору вашу впевненість у своїх діях та готовність розібратися у ситуації згідно з чинним законодавством.

“З порушенням не згоден, потребую захисника”

Цей крок допомагає вказати на вашу рішучість та може змусити інспектора переглянути свої дії. Важливо також зазначити це у протоколі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти