Машина перетворюється на іржаве відро: водіям розкрили таємницю швидкої корозії нових авто

Багато водіїв в Україні під час купівлі навіть нових автомобілів час від часу несподівано для себе стикаються з проблемою корозії кузова. Експерти пояснили, з чим пов’язаний цей феномен.

Нещодавні дослідження показали, що однією з основних причин передчасної корозії автомобілів є неякісна антикорозійна обробка на заводі-виробнику. Експерти відзначають, що заводський антикорозійний шар часто наноситься нерівномірно і навіть відсутній на деяких елементах автомобіля.

Зазнавши впливу зовнішніх факторів, таких як волога, сіль на дорогах і хімічні речовини, ґрунт, на якому нанесено антикорозійний шар, з плином часу руйнується, залишаючи металеву поверхню схильною до корозії. Це може призвести до появи іржі на кузові автомобіля, що може тривалий час залишатися непоміченим для власника.

Щоб запобігти передчасному розвитку корозії на автомобілі, експерти рекомендують звертати особливу увагу на стан кузова під час купівлі нового або вживаного автомобіля. Також важливо регулярно проводити діагностику та обслуговування автомобіля, включно з очищенням і захистом металевих поверхонь від вологи та солі, особливо в періоди підвищеної вологості та взимку.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти