Механік назвав одну фатальну помилку водіїв, яка вбиває коробку “автомат”

Власники автомобілів з автоматичною трансмісією часто стикаються з питанням про те, як правильно рушати з місця, щоб уникнути зайвого зносу коробки “автомата”. Досвідчені механіки стверджують, що дотримання певних правил може значно продовжити термін служби цієї важливої компоненти автомобіля.

За словами майстрів, однією з найпоширеніших помилок є миттєве натискання на педаль газу одразу після переведення селектора в положення D або R. Це може призвести до пробуксовування фрикціонів відповідної передачі, що, своєю чергою, призводить до посиленого зносу і, як наслідок, до дострокового виходу з ладу коробки-автомата.

Фрикціонам потрібен час на адаптацію і зчеплення після перемикання передач. Рушання з місця в цей момент здійснюється за рахунок пробуксовки гідротрансформатора, що значно менше навантажує фрикціони і запобігає зайвому зносу.

Щоб уникнути подібних проблем, рекомендується починати рух з невеликого тиску на педаль газу, даючи трансмісії час на адаптацію і зчеплення. Поступово збільшуючи оберти двигуна, водій зможе плавно рушити з місця, мінімізуючи навантаження на компоненти коробки-автомата.

Виходячи з досвіду майстра, правильне поводження з коробкою-автомат може істотно збільшити її термін служби, заощадивши на дорогих ремонтах і обслуговуванні.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти