Механік пояснив, що робити водієві, якщо залив у машину дизель замість бензину

Заправка дизельного пального в бензиновий автомобіль може спричинити серйозні проблеми, але не варто панікувати і посипати голову попелом. Досвідчений фахівець пояснив водіям, що робити в ситуації, в якій може опинитися кожен.

Механік із TQ Auto Care на платформі TikTok дає кілька порад щодо дій після такої помилки. Насамперед, слід зберігати тверезе мислення і не намагатися завести машину. Увімкнення двигуна змішаним паливом може збільшити ризик серйозних пошкоджень. Натомість залиште автомобіль на місці, викличте евакуатор і відбуксируйте його до найближчого магазину або сервісного центру. Там можна буде витягти дизельне паливо з бака і виконати необхідні процедури очищення системи.

Пам’ятайте, що бензин більш легкозаймистий, ніж дизельне пальне, і його використання в дизельному двигуні може спричинити велику напругу, пошкоджуючи ущільнювачі та інші деталі. Тому важливо мінімізувати ризик пошкоджень, дотримуючись порад фахівців.

Якщо все-таки трапилося запустити двигун із неправильним паливом, негайно вимкніть його. Це допоможе уникнути більш дорогих ремонтів, таких як заміна паливного фільтра, чистка бака і шлангів.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти