Не попадіться на аферу: механік розкрив маловідомий трюк під час продажу старих авто

Купівля вживаного автомобіля завжди пов’язана з деякими ризиками, зокрема шахрайством з боку продавця, який може обманювати покупця з метою отримання більшого прибутку від угоди. Досвідчений автомеханік Скотті Кілмер розповів, як не попастися на вудку аферистів і не витратити купу грошей на мотлох.

Читайте також:

Забув права вдома: який штраф загрожує водієві в Україні та як уникнути покарання

Як зрозуміти, що АКПП скоро зламається і потрібно терміново щось робити

5 грубих помилок водіїв після ДТП: ніколи так не робіть

Одним із найпоширеніших способів обману є приховування проблем за допомогою підробки ключових показників, таких як стан двигуна. Індикатор “Check Engine” при перевірці автомобіля, що продається, може не загорятися. За словами Кілмера, деякі недобросовісні продавці просто відключають його, щоб ввести покупця в оману і переконати, що мотор справний.

Зробити це можна за допомогою спеціальних “примочок”, які скидають усі коди несправності на панелі. На ділі ж проблема нікуди не дінеться і через якийсь час після покупки індикатор знову загориться.

Щоб не попастися на цей трюк, механік рекомендує всім автомобілістам узяти з собою для перевірки автомобіля автомобільний сканер OBD і провести швидку діагностику перед купівлею.

Якщо такого пристрою немає або ви не розбираєтеся, як ним користуватися, є ще один простий спосіб виявити аферу. Потрібно вставити ключ у замок запалювання і повернути його. У момент запуску двигуна всі лампочки на приладовій панелі повинні на мить загорітися. Якщо індикатор “Check Engine” не загорівся, значить, його відключили навмисно.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти