В Україні ввели нові обмеження для водіїв: яким транспортом не можна буде користуватися

Верховна Рада України проголосувала за законопроєкт №8172, який вводить у країні нові обмеження на експлуатацію неекологічного транспорту. Деяким водіям доведеться в майбутньому відмовитися від своїх “шкідливих” автомобілів.

Читайте також:

Негайно зупиніть машину, якщо чуєте цей звук: механік дав важливу пораду водіям

Як виявити перекупа під час купівлі машини: ТОП-6 фраз спекулянтів

Кинуть за ґрати на 10 діб: кому з водіїв терміново потрібно пройти техогляд

У законопроєкті йдеться про те, що до 2030 року чверть усього громадського транспорту у великих українських містах має бути переведено на електрику або газ. Ще за три роки цей показник має бути збільшено вдвічі, а до 2036 року міські автобуси мають їздити тільки на екологічно чистих двигунах.

Одночасно з цим парламент ввів у дію заходи, спрямовані на стимулювання розвитку зарядної інфраструктури для електрокарів в Україні. Зокрема, ініціюються спрощені вимоги до земельних ділянок для станцій зарядки, які також звільняються від плати за потужність, якщо вони підключені до мереж “Укренерго”.

Окремо закон стимулює створення зарядних станцій у житлових кварталах у межах багатоквартирних будинків. Вважається, що такий крок спонукає місцевих жителів активніше переходити на електротранспорт.

Джерело Стіна
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти