На ухилянтів нацькують Інтерпол: недобросовісним водіям загрожує жорстке покарання

В Україні планують встановити жорстке покарання для окремої категорії водіїв, які намагаються уникнути мобілізації. До реалізації нової стратегії планують залучити Інтерпол.

Набуття чинності новим законом про посилення мобілізації викликало серйозне занепокоєння в українському суспільстві, автомобілісти не стали винятком. Особливо після того, як стало відомо, що Територіальні центри комплектування на західному кордоні затримують просто на дорозі водіїв фур, які здійснюють міжнародні перевезення.

Віце-президент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників Віктор Балін заявив, що віднедавна почастішали випадки, коли водії отримують дозвіл на виїзд за кордон, а під час його перетину тікають, кидаючи транспорт із вантажем. В Україну чоловіки не повертаються, побоюючись, що можуть бути примусово мобілізовані.

Балін підкреслив, що така тенденція має загрозливий характер, оскільки доводиться шукати шляхи повернення транспортних засобів в Україну. До того ж система «Шлях» вводить обмеження щодо перевізників, чиї водії не повертаються з-за кордону. Це ускладнює і без того непростий процес пошуку водіїв.

За його словами, Асоціація вже працює над комплексним вирішенням цієї проблеми. Зокрема, юристи розробляють єдину стратегію, яка дасть змогу кваліфікувати дії водіїв-утікачів, як викрадення транспортного засобу. У такому разі компанія може звертатися по допомогу до правоохоронців, а ті – подавати водіїв у розшук по лінії Інтерполу.

Далекобійникам, які потрапили під обмеження, загрожує депортація в Україну. Якщо цього і не станеться, знайти роботу в Європі з клеймом «викрадача» їм буде все одно проблематично.

Джерело Стіна
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти