Водіям назвали ознаки того, що АКПП ось-ось зламається

З появою автоматичної коробки перемикання передач (АКПП) життя автомобілістів істотно спростилося. Однак сам механізм виявився складнішим і вразливішим, ніж «механіка», у зв’язку з чим, ризик поломки трансмісії різко зріс. Як і з будь-якою несправністю, легше усунути поломку АКПП ще на ранніх стадіях. У зв’язку з цим «Твоя МАШИНА» пропонує ознайомитися з низкою ознак, які вказують на те, що ваш «автомат» ось-ось вийде з ладу.

Автомобіль їде навіть при режимі «Р» або на нейтралі: найімовірніше, зламаний механізм блокування КПП. Машина не повинна рухатися з місця в режимі паркування.

Витікає мастило з коробки: поява маслянистих плям під машиною вказують на витік мастила з трансмісії. Нічого хорошого автомобілю це не обіцяє.

Шум під час їзди, перемикання передач насилу: дивні звуки під час зміни положення важеля КПП свідчать про наявність проблем усередині трансмісії.

Віджимається педаль газу, але не відбувається перемикання на знижену передачу: можливі проблеми з гідротрансформатором або клапанами АКПП.

Машина не їде на жодну передачу: ймовірно, йдеться про серйозну несправність трансмісії.

Машина їде тільки на задній передачі: ще одна ознака того, що з АКПП справи кепські. Потрібно негайно звернутися в автосервіс.

Проблеми з передачами: перемикання передач має відбуватися плавно. Якщо це не так, значить є якісь проблеми з АКПП.

Проблеми на підйомі: якщо помічаєте, що автомобіль відчуває певні складнощі з їздою на підйомі, це може свідчити про наявність проблем у роботі трансмісії під навантаженням.

Пробуксовка під час рушання з місця або під час руху: можливі проблеми зі зчепленням або гідротрансформатором.

Удари під час перемикання: якщо чуєте звуки ударів і вібрацію під час перемикання, отже, з трансмісією є серйозні проблеми.

Зупинка під час прогрівання АКПП: можливі проблеми з системою охолодження, ігнорувати які категорично не можна

Падіння магістрального тиску: можливі несправності насоса або інших гідравлічних компонентів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти