Після якого віку українським водіям краще не сідати за кермо

Питання вікових обмежень для водіїв автомобілів останнім часом постає дедалі гостріше, у зв’язку з побоюваннями експертів, що когнітивні здібності літніх автомобілістів становлять загрозу для них самих та інших учасників дорожнього руху. Німецькі фахівці дійшли висновку, що такі побоювання насправді мають під собою певні підстави.

Зігфрід Брокманн з Німецької ради з безпеки дорожнього руху вважає, що у кожної людини процеси старіння проходять індивідуально, у зв’язку з чим, встановити один граничний вік, після якого сідати за кермо вже не варто, визначити неможливо. На його думку, дискусія про це може починатися лише, коли водієві виповниться 75 років.

Лікарка загальної практики Інгрід Деншель вважає надмірно суворим заходом заборону на керування транспортними засобами для літніх водіїв. На її думку, таке рішення має бути крайнім заходом і ухвалюватися з урахуванням індивідуальних особливостей.

Психолог Катя Шляйніц звертає увагу, що деякі водії навіть після 75 років можуть демонструвати чудові водійські навички та вміння, не наражаючи інших учасників руху на небезпеку.

Джерело Автосвіт
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти